Hvad koster en elevator?

Alting går op og ned!

Prisen på en elevator – et svært estimat

Det er svært at give et nøjagtigt estimat på hvad en elevator i en boligkarré koster. To bygninger er sjældent ens og der kan være meget forskellige krav til den ønskede elevators størrelse og hastighed. Udseendet på elevatoren har naturligvis også en betydning for spørgsmålet “hvad koster en elevator?”. En elevatorleverandør estimerer at en typisk elevator koster ca. 1,5 millioner kr. inklusiv moms. For den pris får man en typisk elevator med stop på alle etager. Prisen for hvad en elevator koster, kan variere en del efter om elevatoren skal indbygges i en eksisterende skakt i ejendommen eller påsættes som en udvendig elevator.

Fra byggetilladelse til færdig elevator

Når man skal bygge en elevator og estimere en pris på en elevator er der en række processer der skal gennemgås. Indhentning af byggetilladelse er helt centralt og naturligvis noget man gør indledningsvis. På den måde kan anskaffelsen af en elevator sammenlignes med anskaffelsen af eksempelvis en altan. Dernæst kommer selve bygningsarbejdet og det kan sagtens tage flere måneder før elevatoren er køreklar.

Serviceaftale

En del af prisen på en elevator som naturligvis skal indregnes for beboerne er prisen på en serviceaftale. Ved en elevator er der lovpligtige sikkerhedseftersyn der skal opfyldes og som en del af serviceaftalen vil man også have en alarmtelefon der skal driftes. Løbende vil der typisk være smøring samt justering af elevatoren. Der kan også være tale om tilbagevendende specialrengøring af elevatorskakten. Nogle leverandører af elevatorer vil gøre serviceaftalen til en del af den samlede pris mens andre vil fakturere for en serviceaftale separat.

Mangler du prisen på noget?

Share This