Hvad koster et epoxygulv?

Det moderne industrigulv til privat og erhverv!

Hvad er et Epoxygulv?

Epoxy er ekstremt slidstærkt og rengøringsvenligt, så du får et gulv, der er nemt at holde og har en meget lang levetid. Idéen med et epoxygulv er naturligvis, at det skal være slidstærkt og have mange år med sig. Det handler dog i lige så høj grad om, at det kan give et æstetisk og anderledes touch til hjemmet, hvilket blandt andet også er årsagen til, at det ikke kun er noget, man ser i de danske hjem, men også i både butikker og i restauranter.

Epoxygulve til både privat og erhverv

Der skal ikke være nogen tvivl om, at de populære epoxygulve fortsat bliver mere og mere eftertragtet blandt danskerne. Det er der flere årsager til, men de er i høj grad blevet kendt for deres suveræne slidstyrke, fugefrie overflade såvel som de mange flotte farvemuligheder, der kan vælges mellem, når du får lavet et epoxygulv. Epoxy er velkendt som belægning i forbindelse med industri og erhvervsgulve men finder efterhånden også vej til private hjem. Måske har du bemærket at der er flere og flere som vælger epoxygulve – enten tv-programmet Nybyggerne på TV2, på en de moderne restauranter eller smarte tøjbutikker. Det spejlblanke gulv i stærke farver, der næsten ligner en skøjtebane af maling. Der er mange fordele ved at benytte epoxy som gulvbelægning. Det er slidstærkt, let at holde rent og der er mange muligheder for at sætte sit eget præg på det. Blandt andet kan man frit at vælge farver på et epoxygulv, eller lave egne mønstre som fx en hinkebane til børn.

Der skal dog heller ikke lægges skjul på, at epoxygulve i lang tid hovedsageligt har været kendt i industriel kontekst. Det er længe været brugt i en række forskellige industrielle sammenhænge, hvilket blandt andet skyldes, at det har en ekseptionel god slidstyrke, en imponerende hårdførhed og det er hurtigt og nemt at rengøre.

Epoxygulve er New Yorker-stil

Modsat mange andre gulvtyper, så bliver epoxygulve faktisk lavet på et fundament af kunstharpiks (det er i øvrigt ganske ufarligt i hærdet tilstand). Denne harpiks giver et unikt look, der passer ind i det moderne, danske hjem. Det er i høj grad inspireret af en trend, der længe har været aktuelt i de såkaldte New Yorker-lejligheder. Dette er ifølge flere livstils-eksperter, fordi epoxygulvene passer godt ind i en moderne indretningsstil som gerne må have et råt og industrielt look – det populære New Yorker-look.

Et epoxygulv koster et sted mellem 400-500 kr. per kvm men prisen afhænger helt af tykkelse og egenskaber. En leverandør vil give et fast tilbud på et lokale baseret på kvm. pris og kvm. prisen vil oftest falde jo større lokalet er.

Lad fagfolk håndtere epoxygulvet

Hvis du overvejer at få et epoxygulv, er det ikke noget, du selv skal rode med, da epoxy er et tokomponentmateriale, der skal blandes i de rette mængder og desuden hærder hurtigt, når det hældes på den overflade, det skal dække. Et epoxygulv skal lægges af fagfolk og hærdes flere gange over tid hvilket fordyrer processen. Epoxy er giftigt i ikke hærdet tilstand og det kan derfor ikke anbefales at man søger en besparelse ved selv at lægge gulvet.

Mangler du prisen på noget?

Share This