Hvad koster entre til Glyptoteket?

Ny Carlsberg Glyptoteket – Verdensklasse kunst, kultur og civilisation set gennem 6.000 år.

Hvad er Glyptoteket?

Glyptoteket (af græsk ”glyptos”, der betyder udskæring eller skulptur, og ”theke”, der er et sted, hvor noget er samlet eller opstillet).

Med den enestående blanding af kunst og smukke arkitektoniske rammer er Glyptoteket både fordybelsesrum og pusterum. Samlingen er i verdensklasse og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation set gennem 6.000 års kunst.

 

Besøg Ny Carlsberg Glyptoteket – Find entrepriser her

Gratis adgang sidste onsdag i hver måned samt for personer under 18 år

Der er fri entre på Ny Carlsberg Glyptoteket for alle personer under 18 år. Derudover er der fri adgang for alle sidste onsdag i hver måned. 

Årskort til Ny Carlsberg Glyptoteket

Med årskort til Glyptoteket får du adgang i et helt år til Glyptotekets fantastiske samling, de mange særudstillinger på internationalt niveau, museets afslappende Vinterhave og smukke arkitektur. Årskortet giver desuden fri adgang til omvisninger og Slow-arrangementer, samt udvalgte særarrangementer. Du skal blot besøge museet tre gange på et år, før årskortet er tjent hjem.

ÅBNINGSTIDER PÅ NY CARLSBERG GLYPTOTEKET

Tirsdag-Søndag 10-17
TORSDAG 10-21
Mandag lukket

Historien om Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptotek er stiftet af brygger Carl Jacobsen (1842-1914), en af 1800-tallets store industrimagnater og til dato den største danske kunstmæcen. Carl Jacobsen var en lidenskabelig samler. Med indtjeningen fra sit bryggeri, Ny Carlsberg, skabte han en enestående samling af kunst- og kulturgenstande. I 1888 forærede Carl Jacobsen sin kunstsamling til offentligheden og begyndte byggeriet af Glyptoteket. Endnu en donation, denne gang af bryggerens rige samling af kunst fra antikken, fulgte i 1899, hvilket førte til en markant udvidelse af det nyåbnede museum.

Glyptoteket har været åbent for publikum siden 1897 og huser i dag over 10.000 kunstværker, hovedsageligt fordelt på kunst fra antikkens middelhavskulturer samt dansk og fransk skulptur og maleri fra 1800-tallet.

Mangler du prisen på noget?

Share This