Hvad koster det at sende et brev?

Posttakster og priser på porto, breve, online porto og frimærker 2024

*OBS*

Vær opmærksom på, at HvadKosterDet.dk er en online prisportal og videreformidler således bare Postnords priser. Henvendelser ang. services, produktinfo og forretningsbetingelser bedes rettes mod Postnords kundeservice.

Mvh
HvadKosterDet.dk

Posttakster og breve i Danmark 2024

Danmark er et forgangsland på rigtig mange områder og digitaliseringen af vores kommunikation er ét af dem. Derfor er danskernes postvaner helt anderledes end tidligere, og vi sender i dag 80% færre breve end vi gjorde tidligere. Hvis du vil sende et brev, skal du huske at frankere dit brev, men hvad koster det at sende et brev? Bliv klogere her på siden, hvor du kan du læse om, hvad det koster at sende almindelige breve og Quickbreve i Danmark.

Brevpriser – Hvad koster det at sende et brev i Danmark?

Selvom vi sender langt færre breve end tidligere, har breve fortsat en stor betydning for mange. Et bredt flertal i Folketinget har derfor besluttet at lave en ny postaftale, som sikrer borgere i hele Danmark muligheden for at sende og modtage breve og pakker til en ensartet pris. Postnord tilbyder derfor overordnet to forskellige brevprodukter – nemlig “Brevet” til de almindelige breve, som ikke haster (det kan sammenlignes med det tidligere B-brev) og så “Quickbrevet”, som kan bruges når budskabet skal nå hurtigt frem (kan sammenlignes med A-brevet).

Husk den rigtige porto til breve og postkort

Hvis du sender et brev med for lidt porto på, så sørger Postnord for, at brevet kommer frem alligevel. De sætter den rigtige porto på og sender regningen til dig. For den service opkræves et administrationsgebyr på 60,00 kr., inkl. moms., så det kan godt betale sig at tjekke priserne og finde den rette porto.

Posttakster og portopriser for breve i 2024

Brevet er det mest almindelige brevprodukt, og kan sammenlignes med det tidligere B-brev. Brevet kan være op til fem dage undervejs og kan indleveres i én af de 7000 postkasser i Danmark, på posthuset eller i landdistrikter til postbuddet. Brevet omdeles to gange om ugen til alle danske husstande.Prisen på brevet varierer selvfølgelig alt efter hvor meget det vejer. 

Posttakster og portopriser for Quickbreve i 2024

Quickbrevet er det nye produkt, som ikke er en del af befordringspligten. Derfor medregnes der moms i prisen. Vær opmærksom på, at Quickbrevet skal indleveres på et af de mere end 1000 posthuse i Danmark i afmærkede kasser/bakker eller til personalet ved disken. Quickbreve omdeles dag til dag, fra mandag til lørdag.

Mangler du prisen på noget?

Share This