Hvad koster det at sende et brev?

Posttakster og priser på porto, breve, online porto og frimærker 2023

*OBS*

Vær opmærksom på, at HvadKosterDet.dk er en online prisportal og videreformidler således bare Postnords priser. Henvendelser ang. services, produktinfo og forretningsbetingelser bedes rettes mod Postnords kundeservice.

Mvh
HvadKosterDet.dk

Posttakster og breve i Danmark 2023

Danmark er et forgangsland på rigtig mange områder og digitaliseringen af vores kommunikation er ét af dem. Derfor er danskernes postvaner helt anderledes end tidligere, og vi sender i dag 80% færre breve end vi gjorde tidligere. Hvis du vil sende et brev, skal du huske at frankere dit brev, men hvad koster det at sende et brev? Bliv klogere her på siden, hvor du kan du læse om, hvad det koster at sende almindelige breve og Quickbreve i Danmark.

Brevpriser – Hvad koster det at sende et brev i Danmark?

Selvom vi sender langt færre breve end tidligere, har breve fortsat en stor betydning for mange. Et bredt flertal i Folketinget har derfor besluttet at lave en ny postaftale, som sikrer borgere i hele Danmark muligheden for at sende og modtage breve og pakker til en ensartet pris. Postnord tilbyder derfor overordnet to forskellige brevprodukter – nemlig “Brevet” til de almindelige breve, som ikke haster (det kan sammenlignes med det tidligere B-brev) og så “Quickbrevet”, som kan bruges når budskabet skal nå hurtigt frem (kan sammenlignes med A-brevet).

Husk den rigtige porto til breve og postkort

Hvis du sender et brev med for lidt porto på, så sørger Postnord for, at brevet kommer frem alligevel. De sætter den rigtige porto på og sender regningen til dig. For den service opkræves et administrationsgebyr på 60,00 kr., inkl. moms., så det kan godt betale sig at tjekke priserne og finde den rette porto.

Posttakster og portopriser for BREVET i 2023

Brevet er det mest almindelige brevprodukt, og kan sammenlignes med det tidligere B-brev. Brevet kan være op til fem dage undervejs og kan indleveres i én af de 7000 postkasser i Danmark, på posthuset eller i landdistrikter til postbuddet. Brevet omdeles to gange om ugen til alle danske husstande.Prisen på brevet varierer selvfølgelig alt efter hvor meget det vejer. Vær dog også opmærksom på, at priserne kan variere alt efter hvilken type porto, du anvender. Du finder priserne med forskellige frankeringstyper herunder:

Hvad koster det at sende Storbreve & Maxibreve?

Frankerer du med pp-påtryk, kan du sende storbreve og maxibreve. Et storbrev har maksimummålene 33 x 23 x 2 cm. Vejer brevet over 1000 g, eller er det mere end 2 cm tykt, skal det frankeres som maxibrev. Maxibrevet har en maksimumlængde på 60 cm og længde, bredde, højde må maks være 90 cm. Rulle og stang sendes fx altid som maxibrev.

Tillægsydelser til breve

Når du sender et brev, kan du tilkøbe andre ydelser for at imødekomme forskellige situationer. Som det fremgår af navnet “tillægsydelser” er det en ydelse, du køber udover selve prisen for forsendelse af brevet. Sender du et almindelig brev som rekommanderet brev er prisen altså samlet set 86,00 kr. (8,00 kr. + 78,00 kr.). Læs mere om disse tillægsydelser herunder og find de eksakte priser.

Rekommanderet Brev

+ 96 kr.

Afleveringsattest

+ 96 kr.

Postforkyndelse

+ 120 kr.

Rekommanderet brev

Vil du sikre dine breve med værdifuldt indhold som fx smykker, penge og andre værdifulde varer, eller ønsker du, at modtageren skal kvitterere for dit brev, hvis det indeholder vigtige dokumenter fx underskrevne aftaler eller opsigelser. Så kan du med fordel sende det som et rekommanderet brev.Vær opmærksom på, at værdien af penge og/eller ihændehaverpapirer i rekommanderede breve må ikke dækkes med mere end 1.050 kr. pr. brev. Hvis du ønsker at sende en forsendelse med højere værdi, skal du nok i stedet vælge en værdiforsendelse.Rekommanderede breve skal være indpakket solidt. Vær opmærksom på at forsendelse med rede penge skal pakkes og forsegles som pengepakke eller møntpose. Og mønter skal pakkes, så de ikke forskubber sig under transporten.Rekommanderede breve indleveres på udvalgte posthuse. Du får altid tilbudt en postkvittering/Indleveringsattest, hvor du skal skrive afsender- og modtageradresse. På brevets forside skriver du “Rekommanderet” eller “R”. Et rekommanderet brev udleveres normalt mod kvittering til den person, der træffes på husstanden.

Få en kvittering

Nogen gange er ekstra sikkerhed vigtig. Vil du derfor have en kvittering for at brevet er sendt? Så er en postkvittering/indleveringsattest din mulighed. En indleveringsattest er et bevis på, at et almindeligt brev eller et Quickbrev er afleveret. Indleveringsattesten kan købes samtidig med, at brevet afleveres på posthuset.Du kan få blanketten Postkvittering/Indleveringsattest på posthuset og den skal udfyldes, inden brevet afleveres. Du kan også udfylde og printe din Postkvittering/Indleveringsattest på forhånd hos Postnords Blanketservice.

Skal du sende en pakke?

På HvadKosterDet.dk får du overblikket over pakkepriser – nemt og hurtigt til både ind- og udland!

Posttakster og portopriser for QUICKBREVET i 2023

Quickbrevet er det nye produkt, som ikke er en del af befordringspligten. Derfor medregnes der moms i prisen. Vær opmærksom på, at Quickbrevet skal indleveres på et af de mere end 1000 posthuse i Danmark i afmærkede kasser/bakker eller til personalet ved disken. Quickbreve omdeles dag til dag, fra mandag til lørdag.

Priserne på Quickbreve varierer også efter vægt og frankeringstyper. Du finder priserne herunder.

Vær opmærksom på, at Quickbrevet kan kun sendes i Danmark og skal indleveres på posthuset. Du finder en oversigt over posthuse i Danmark her.

Quickbreve som stor- og maxibrev

Frankerer du med pp-påtryk, kan du sende quickbreve som storbrev eller maxibrev. Et storbrev har maksimummålene 33 x 23 x 2 cm. Vejer brevet over 1000 g, eller er det mere end 2 cm tykt, skal det frankeres som maxibrev. Maxibrevet har en maksimumlængde på 60 cm og længde, bredde, højde må maks være 90 cm. Rulle og stang sendes fx altid som maxibrev.

Tillægsydelser til Quickbreve

Ligesom det almindelige brev, er det selvfølgelig også muligt at tilkøbe tillægsydelser til Quickbrevet. Priserne for disse ydelser findes herunder:

Rekommanderet Brev

+ 128 kr.

Afleveringsattest

+ 96 kr.

Postforkyndelse

Mangler du prisen på noget?

Share This