Hvad koster en bitcoin?

 

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin (valutaforkortelse: BTC eller XBT) er et online betalingssystem og en virtuel valuta. Selvom bitcoin som betalingsmiddel kun accepteres ganske få steder, er den populær som investeringsobjekt og er verdens mest kendte kryptovaluta. Systemet for Bitcoin er peer-to-peer, så brugere kan indgå i transaktioner med hinanden uden mellemled som pengeinstitutter eller banker.

Sharing is caring

Verden mest kendte kryptovaluta

Bitcoin blev opfundet af den anonyme Satoshi Nakamoto, som offentliggjorde sin opfindelse i 2008 og efterfølgende udgav systemet som open source i 2009.  Skabelsen af nye bitcoin og godkendelsen af transaktioner bliver i bitcoin-systemet håndteret kollektivt i et netværk af computere ved hjælp af kryptografiske algoritmer. Som følge heraf er bitcoin i modsætning til traditionelle valutaer hverken reguleret eller underlagt beskyttelsesregler i lovgivningen på dansk og europæisk plan. Økonomer og bankfolk har gennem tiden vurderet bitcoins fremtid til at være yderst tvivlsom og sammenlignet den med en lottokupon. Selve teknologien bag bitcoin, især den såkaldte blokkæde, anses dog for at være lovende i flere økonomiske og finansiellesammenhænge.

Køb & Sælg Bitcoins

Vælg hvorvidt du ønsker at købe eller sælge Bitcoins. Ønsker du at købe Bitcoins kan du betale med enten kreditkort eller bankoverførsel. Det er simpelt at lægge en ordre, uagtet dit foretrukne betalingsmiddel.

Mangler du prisen på noget?