Hvad koster en Tesla Model X?

Den spektakulære Tesla SUV

Model X er en ganske spektakulær firehjulstrukken SUV, men hvad koster en Tesla Model X?

Første prototype blev præsenteret i februar 2012, og de første eksemplarer blev leveret til kunder i Californien i september 2015. Bilen bygger på samme platform som Model S. Kendetegnet ved Model X er dens såkaldte Falcon Wings døre. Falcon Wings dørene tillader nem adgang til anden og tredje sæderække på enhver parkeringsplads. Minivan glidedørene åbner, så man typisk kun får halv adgang, mens traditionelle døre ikke er i stand til at åbne helt op, når man holder tæt parkeret på en anden bil.Med kun en fods mellemrum åbner Falcon Wings dørene let op og ud, hvilket tillader passagererne at komme ind både for- og bagfra. Dørenes åbning er så høj, at voksne kan spænde deres børn fast uden at skulle dukke sig, og uden at støde børnenes hoveder ind i taget.

Et kompromisløst og sikkert valg

Ifølge Tesla, er Model X den sikreste, hurtigste og mest alsidige SUV i historien, med firehjulstræk og et 100 kWh batteri, der giver 542 km rækkevidde. Model X har rigeligt med plads til 7 voksne med bagage. Den er vanvittig hurtig og kan accelerere fra 0-100 km/t på 3,1 sekunder. Model X er designet med sikkerhed som førsteprioritet. Det gulvmonterede batteri sænker bilens tyngdepunkt, og risikoen for rollovers er halvt så stor som biler i samme klasse. Batteripakkens struktur styrker Model X’en mod ulykker ved sidepåkørsler. Uden forbrændingsmotor agerer den store front trunk som en kæmpe stødabsorberende deformationszone. Selvom The National Highway Traffic Safety Administration endnu ikke har foretaget crash test på Model X, viser Teslas egen interne foretagede crash test, at Model X bør være den første SUV til at modtage den højeste sikkerhedsvurdering i enhver kategori.

Køb en ny Tesla Model X i dag

Ligesom med Tesla Model S, kan du på Teslas hjemmeside bygge en helt skræddersyet model begyndende med 969.257 kr. Du kan læse meget mere om den flotte Tesla Model X og hvordan du skræddersyer din helt egen Tesla X lige her.

Leder du efter prisen på andre Tesla-modeller?

tesla model 3
tesla model s

Mangler du prisen på noget?

Share This