Hvad koster det at låne?
Sammenlign 2019 lån herunder!
Hvad er et lån?
Et lån er, når du låner penge af en bank eller anden låneudbyder, og du således får nogle penge i dag, som skal betales tilbage på et senere tidspunkt – oftest med en form for rente. Der findes utrolig mange forskellige typer lån, men de mest almindelige er realkreditlån, banklån, kviklån, forbrugslån og kassekreditter. Kviklån, forbrugslån og kassekredit kan stilles til rådighed af låneudbydere såsom online baserede låneudbydere. Ofte skal der ikke stilles sikkerhed for lån som disse. Sammenlign lån herunder, eller læs mere nedenfor.
Hvorfor skal jeg tage et lån?
Der er mange grunde til at tage et lån. Det kan være til at finansiere et bolig- eller bilkøb, til at dække en uforudset udgift eller til noget helt tredje. Ved at låne penge kan du indfri nogle af dine drømme. Skal du eksempelvis købe ny bil eller holde et stort bryllup kan et lån hjælpe dig til at gøre netop dette. Inden du tager et lån, er det utrolig vigtigt, at du er sikker på, at du har råd til det. Du skal nemlig sjældent kun betale det lånte beløb tilbage, men der kommer renter og gebyrer på. Derfor skal du altid kigge godt og grundigt på din økonomi, inden du tager et lån for at finde ud af, hvor meget du helt præcist kan betale hver måned og i hvor lang tid. Gør du ikke det, og tager du et lån uden at have overblik over din økonomi først, kan du komme ud i økonomiske vanskeligheder og i værste fald ende i RKI.
Hvad koster et lån?
Bankerne tillægger ofte forskellige gebyrer, når du låner penge, og derfor kan det nogle gange være svært at gennemskue hvilket lån, der er det billigste. Det handler i stedet om hvor høj en ÅOP lån har. Når du sammenligner lån skal du altså kigge på hvad ÅOPen er, da dette er den primærer faktor, der bestemmer, hvor dyrt eller billigt dit lån er.
Et forbrugslån betaler du tilbage med renter, og det er netop dette kreditorerne tjener penge på. Renteomkostningerne beregnes af den nominelle rente. I tillæg til renter, skal du hos langt de fleste banker også betale et etableringsgebyr for at få et forbrugslån, samt et terminsgebyr.
Ud over dette kan andre gebyrer forekomme i specielle tilfælde. Nogle banker tager et ekstra gebyr, hvis du vælger at have betalingsfrie måneder, hvor du ikke betaler af på dit lån. Andre tager ligeledes ekstra gebyrer, hvis du vil lave ændringer i låneaftalen, såsom din afbetalingstid eller forfaldsdato.
Endeligt er der også ofte gebyrer i forbindelse med fysiske faktura, der sender med post. Derfor kan du spare penge ved at vælge en elektronisk fakturaløsning, når du indgår din låneaftale. Så vil du i stedet modtage dine faktura i e-boks eller på din banks hjemmeside
Mangler du prisen på noget?