Hvad koster en kilowatt time (kWh)?

Hvad betaler du for dit elforbrug?

Hvad er en kWh?

kWh er forkortelsen for kilowatt-time, som er en enhed for elektrisk energi. (Fx 1000 W anvendt i én time, 1 kWh = 3,6 MJ). Enheden benyttes bl.a. til afregning af elforbrug. Målingen af elforbrug foregår med en såkaldt elmåler.

Prisen på elektricitet og hvor meget 1 kWh koster svinger fra kommune til kommune og elselskab til elselskab, da det påvirkes af elproduktionen samt afgifter til kommunen og staten. Derfor er det svært at sige, hvad prisen helt præcist er, men som tommelfingerregel, kan du regne med at 1 kWh elektricitet koster ca. 2 kr (200 øre). Selve prisen på el, som leverandøren betaler er kun mellem 20-30 øre og altså væsentligt billigere. Den merpris du betaler er altså udgifter til staten for at bruge strømmen.

1 kWh koster ca. mellem 2-3 kr.

Du kan finde den præcise pris på en kWh på din elregning

Undersøg din elregning

Du kan finde den præcise pris på en kWh på din elregning. Dette er din nuværende pris, men ikke nødvendigvis den billigste pris. Du har frit elvalg, og kan rent faktisk selv vælge din elleverandør. Der kan være store besparelse ved at vælge den billigste leverandør frem for den dyreste, så gør dig selv den tjeneste at undersøge forskellige leverandørers priser.

Sammenlign priser på el

På Elpristavlen.dk kan du sammenligne priser på el, herunder også hvor meget du skal betale for en kWh, i det postnummer du skal bo. Herudover kan du sammenligne priser på kWh tværs af postnumre. Et par stikprøver viser, at en kWh, som sælges til fast pris af elselskabet, svinger i følgende priser:

  • 1 kWh i Aarhus 8000 koster ca. 2,27 kroner f.eks. fra NRGi
  • 1 kWh i København 2000 koster ca. 2,43 kroner f.eks. fra DONG
  • 1 kWh i Esbjerg 6700 koster ca. 2,4 kroner f.eks. fra Syd Energi
  • 1 kWh i Aalborg 9000 koster ca. 2,5 kroner f.eks. fra HEF NET
  • 1 kWh i Odense 5000 koster ca 2,5 f.eks. fra Energi Fyn

Mangler du prisen på noget?

Share This