Hvad koster guld?

Se den aktuelle pris på det gyldne og værdifulde metal!

gå direkte til:

GULDPRISER

Hvad er guld?

Guld (på latin aurum) er grundstof nummer 79 i det periodiske system og har det kemiske symbol Au. Under normale tryk- og temperaturforhold optræder dette overgangs- og ædelmetal som et meget tungt, yderst formbart gult metal. Guld har gennem århundreder været brugt som betalingsmiddel og til smykker, og i nyere tid også til en lang række tekniske formål, som fx elektronisk leder af strøm eller som gastronomisk ingrediens i form af bladguld.

Gå direkte til:
GULDPRISER

Guldets pris

Guld er en eftertragtet vare, og har siden 2001 været en råvare med stor efterspørgsel. Denne efterspørgsel har fået prisen på guld til at stige markant. Når det kommer til værdien af guld er der flere faktorer der spiller ind. Mange store markedspladser handler med troy ounce, hvilket er en helt anden vægtmåling end den vi kender i Danmark. På en troy ounce går der omkring 31,1 gram. En anden stor faktor, når det kommer til prisen på guld, er hvor rent du gerne vil have dit guld. Ønsker du blot at købe guld i 4 karat kan du få det markant billigere end hvis du gerne vil købe guld i 24 karat. Da der findes disse forskellige karatstørrelser har alle mulighed for at købe guld.

Den aktuelle guldpris

  • 24 karat: 262,19 kr./gram
  • 22 karat: 240,34 kr./gram
  • 18 karat: 196,65 kr./gram
  • 14 karat: 152,95 kr./gram
  • 8 karat: 87,40 kr./gram
Vær opmærksom på, at de listede priser er grundpriser ex. evt. opkøbsgebyr.

Kronens værdi spiller ind på prisen på guld

Da verdensmarkedsprisen på guld opgøres i amerikanske dollars, kommer prisen selvfølgelig også an på kronens og dollarens værdi. Stiger den danske krone i værdi, mens den amerikanske dollar falder meget i løbet af en uge vil guld blive meget billigere end den er i dag. Det kan derfor være en god idé at holde øje med valutakurserne, hvis du ønsker at købe råvarer og andre ædelmetaller – særligt guld. Ofte behøver du dog ikke at købe guld på de forskellige verdensmarkeder – mange danske guldsmede og guldhandlere har i dag skruet prisen så langt ned, at du sagtens kan køre et godt køb uden at føle dig snydt.

Ønsker du at sælge guld, fremfor at købe guld, kan dollarens værdi have en kæmpe betydning for dig – har du meget rent guld du gerne vil sælge snakker vi om en forskel på op til flere tusind kroner.

Mange muligheder for at investere i guld

Hvis du har taget den endelige beslutning om at investere i guld, skal du herefter gøre op med dig selv hvilke former for guld du ønsker at investere i. I dag kan du investere i guldsmykker, som ofte ikke mister værdi over tid – disse kan findes på auktioner rundt om i Danmark, men er ofte lidt dyrere end guldbarrer da de har været forarbejdet.
En anden god investering kunne være i rene guldstykker/guldbarrer. Her skal du blot opbevare det, og sælge når kursen er god.

 

Mangler du prisen på noget?

Share This